Del

Kinesisk aksjenedtur får begrenset effekt

Danske Invests sjefsanalytiker Bo Bejstrup Christensen forventer ikke større internasjonale ringvirkninger fra aksjefallene i Kina.

De kinesiske aksjenes nedtur tar overskrifter verden over. Men selv om den siste månedens kursfall på de kinesiske børsene har sendt landets aksjer ned med mer enn 30 prosent, så er de internasjonale effektene minimale. Det er vurderingen til Danske Invests sjefsanalytiker Bo Bejstrup Christensen. 

“Hvis man som internasjonal investor skal bekymre seg om kursfallene på kinesiske aksjer, så må man bekymre seg for om det får innflytelse på kinesisk økonomi, og her er vårt primære budskap at myndighetene vil sikre finansiell stabilitet via banksystemet,” sier han og tilføyer:

”Når vi ser aksjemarkedene  i Japan og USA reagere negativt på Kina, så skjer det ikke med bakgrunn i fundamentale forhold. Kursfallene i Kina bør ikke få betydning for de øvrige finansmarkedene.”

Stor forskjell på Hongkong og Fastlands-Kina
Ifølge sjefsanalytikeren er det viktig å skjelne mellom aksjer fra Hongkong og Fastlands-Kina.

”Aksjemarkedet på fastlandet er i høy grad drevet av private investorer, og aktiviteten her er i stor grad spekulativ. Et eksempel på dette er at investeringer for lånte penger er mer enn fordoblet i løpet av de siste 12 månedene, og det har derfor vært en avgjørende faktor bak de voldsomme stigningene i forkant av kursfallene,” sier Bo Bejstrup Christensen.

Til tross for den siste månedens kursfall ligger kinesiske aksjer på fastlandet fortsatt 70 prosent høyere enn for bare et år siden.

”De siste begivenhetene i Kina understreker bare våre langsiktige anbefalinger til våre investorer – nemlig å være ekstremt påpasselig med å investere utelukkende i kinesiske aksjer, fordi markedet er så snevert, og fordi det fra tid til annen påvirkes av totalt ugjennomsiktige faktorer,” sier sjefsanalytikeren.
 
 

Få investeringsnyheter på e-post

Danske Invests nyhetsabonnement er en gratis e-posttjeneste, hvor du får daglig e-post med kurser og avkastning.

Du på- og avmelder deg ved å skrive inn din e-post adresse.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.