Del

Danske Invest kåret til den beste på russiske aksjer

En analyse fra Citywire viser at Danske Invests porteføljerådgiver Olga Karakozova er en klar nummer 1 når det gjelder russiske aksjer. Hvert år de siste fem årene har hun prestert bedre enn konkurrentene, viser undersøkelsen.

Av 24 porteføljerådgivere som har minst fem års ansiennitet fra russiske aksjer, stråler Danske Invests Olga Karakozova øverst i Citywires undersøkelse.

Olga Karakozova er porteføljerådgiver i Danske Capital og rådgiver for Danske Invest vedrørende investeringer i avdelingene med russiske aksjer, som Danske Invest Russia A. Og ifølge Citywire er Olga Karakozova i en klasse for seg.

Avdeling Danske Invest Russia A har ifølge Citywire levert en avkastning på 89,13 pct. de siste fem årene (fra april 2009 til april 2014), mens en gjennomsnittlig porteføljerådgiver for russiske aksjer har levert 56,83 pct. Olga Karakozovas beste år var i 2009/2010, da hun sikret investorene 9,57 prosentpoeng mer i avkastning enn snittet blant porteføljerådgivere. Olga Karakozova har hvert år prestert bedre enn konkurrentene, skriver Citywire.

Olga Karakozova er en del av Øst-Europa-teamet som er rådgiver for Danske Invest vedrørende investeringer i regionen, deriblant russiske aksjer. Olga Karakozova er født i Russland og har 13 års erfaring fra finanssektoren. Hun har en ph.d. i finansiering og sitter til daglig i Danske Capitals avdeling i Finland.

Blant de største russiske investeringene i Danske Invests avdelinger for russiske aksjer er supermarkedskjeden Magnit samt olje- og gassprodusentene Lukoil og Gazprom.
 
 

Få investeringsnyheter på e-post

Danske Invests nyhetsabonnement er en gratis e-posttjeneste, hvor du får daglig e-post med kurser og avkastning.

Du på- og avmelder deg ved å skrive inn din e-post adresse.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.