Del

Danske Invest Afrika vil bli midlertidig suspendert

En ny valutapolitikk i Nigeria skaper bekymringer rundt landets valuta. Ettersom nigerianske aksjer utgjør 22 % av fondet Danske Invest Afrika, blir all handel midlertidig suspendert.

Fondet Danske Invest Afrika blir midlertidig suspendert. Dette skjer etter at sjefen for den nigerianske sentralbanken, Godwin Emefiele, har uttalt at de ønsker å fjerne valutaen nairas tilknytning til den amerikanske dollaren og innføre et fleksibelt valutasystem som gjør valutaen flytende. Det er imidlertid ikke kommet noen detaljer om hva den nye kurspolitikken konkret vil innebære.

Nigeria er Afrikas største økonomi og den mest folkerike nasjonen. Aksjer fra selskaper som er børsnotert i Nigeria står for 22 % av Danske Invest Afrikas formue, så derfor blir fondet midlertidig suspendert, ettersom konsekvensene av den nye valutapolitikken er usikre.

Nigerias president, Muhammadu Buhari, uttalte søndag at selv om han støtter sentralbanksjefens forslag om å gjøre valutaen flytende, ønsker han fortsatt en stabil utvikling i valutaen, fordi devaluering tidligere har hatt en negativ effekt på landets økonomi.

Den nye valutapolitikken i Nigeria kommer som en konsekvens av at økonomien i første kvartal 2016 krympet, for første gang siden 2004. Nigeria er en stor eksportør av olje, og dermed har de fallende oljeprisene hatt en negativ innvirkning på økonomien.
 

Få investeringsnyheter på e-post

Danske Invests nyhetsabonnement er en gratis e-posttjeneste, hvor du får daglig e-post med kurser og avkastning.

Du på- og avmelder deg ved å skrive inn din e-post adresse.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.