Del

Aksjeforvalterens travle høst

Danske Invests eksperter reiser for øyeblikket verden rundt for å finne de beste langsiktige investeringene.

Høstmånedene er en travel tid for Lars Thørs og resten av teamet hans i Danske Invest. Han er leder for europeiske og globale aksjer i Danske Invest. Den travle tiden henger sammen med at nettopp høstmånedene kan ha stor betydning for hvilke globale aksjer som blir kjøpt og solgt av investorer over hele verden.

Det er nemlig høysesong for sektorkonferanser og de børsnoterte selskapenes kapitalmarkedsdager, og analytikere og investorer reiser i disse månedene langt for å se nærmere på hvilke selskaper som vil bli de beste investeringene i løpet av de kommende årene.

«Sektorkonferanser og kapitalmarkedsdager er en svært viktig brikke når man skal finne de beste langsiktige investeringene. Det gir en kunnskap og inspirasjon som det rett og slett er umulig å få ved å sitte på stolen sin hjemme på kontoret,» sier Lars Thørs.

Han har det overordnede ansvaret for Danske Invest-fondene for europeiske og globale aksjer.

«Den kunnskapen man får på disse dagene kan avgjøre om man i ettertid forlater et potensielt investeringscase – eller omvendt får bekreftet at det er et interessant case,» legger han til.

40 møter på fem dager
Lars Thørs deltar selve på en konferanse i Hongkong, der han har mer enn 40 møter på fem arbeidsdager.

Konferansens tema er vekstmarkeder, med hovedfokus på Asia.

«Mange asiatiske selskaper vil være representert, og flere av de tyngste ekspertene på området vil snakke om markedene og den makroøkonomiske situasjonen i Asia,» sier Lars Thørs.

Sektorkonferanser og kapitalmarkedsdager arrangeres over hele verden. Kapitalmarkedsdager er de børsnoterte selskapenes anledning til å fortelle om framtidige planer, gi et innblikk i selskapets forretningsmodell og fortelle hvilket syn de har på markedet. På sektorkonferanser deltar en rekke selskaper innenfor sektoren; eksperter på området gir presentasjoner om utviklingen og mulighetene i sektoren, og det vil komme innspill fra andre interessenter.

Både konferansene og kapitalmarkedsdagene tiltrekker seg mange analytikere og investorer fra hele verden.

«En sektorkonferanse er en mulighet til å få nye ideer til investeringer. Man får en føling med hva som rører seg innenfor sektoren. Hva som er på vei fram og hva man kanskje bør holde seg unna. Og man får muligheten til å snakke med de største ekspertene på området,» sier Lars Thørs og legger til:

«Kapitalmarkedsdager gir et grundig innblikk i hva som skjer i selskapet og et klart overblikk over framtidsmulighetene og utfordringene til selskapet.»

Møter med bedriftsledelsen
Både på kapitalmarkedsdager og sektorkonferanser er det vanligvis mulig å få møter med lederne i de selskapene som deltar på konferansene eller som arrangerer kapitalmarkedsdag.

På konferansen i Hongkong skal Lars Thørs møte ledelsen i både de selskapene han og teamet allerede har investert i og selskaper de vurderer å kjøpe seg opp i. I tillegg har han avtalt møter med ledelsen i de konkurrerende selskapene og eksklusive møter med en lang rekke Asia-eksperter.

 «Det gir et spesielt innblikk i et investeringscase å få snakke ansikt til ansikt med ledelsen. Man kan fornemme mye om et selskap når man sitter og prater med folk og diskuterer selskapet eller konkurrentene. På samme måte gir det oss mye å snakke med bransjeeksperter om hva som rører seg,» sier Lars Thørs.

Lars Thørs’ team, som består av 16 forvaltere og analytikere, skal på ulike sektorkonferanser og kapitalmarkedsdager i løpet av de kommende månedene – på så forskjellige steder som London, Houston, Singapore, New York, Frankfurt og Stockholm.

Når Lars Thørs og resten av teamet vender tilbake til København etter å ha deltatt på konferanser og kapitalmarkedsdager rundt om i verden, venter et stort arbeid med å analysere den innsamlede informasjonen.

Få investeringsnyheter på e-post

Danske Invests nyhetsabonnement er en gratis e-posttjeneste, hvor du får daglig e-post med kurser og avkastning.

Du på- og avmelder deg ved å skrive inn din e-post adresse.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.