Del

2012 ble et forrykende år for Danske Invest

Til tross for usikkerheten i de finansielle markedene, leverte Danske Invest-fondene meget solid avkastning i 2012. Det var plusser over hele linjen og så godt som alle fond slo sin referanseindeks.

Fondet Danske Invest Norske Aksjer Institusjon II, som leverte best avkastning i 2012, ga en avkastning på 25,6 prosent. Våre globale fond ga også meget hyggelig avkastning i 2012. Danske Invest Horisont Aksje, som er et aksjefond som allokerer mellom ulike regioner, leverte en avkastning på 18,1 prosent. Danske Invest Europa Focus leverte 22,4 prosent avkastning og Europa Small Cap ga 23,2 prosent. I de spennende fremvoksende økonomiene ga vårt brede Danske Invest Global Emerging Markets 16,2 prosent. Alle avkastningstall målt i norske kroner.
 
Det er ikke bare medvinden i aksjemarkedene som har vært positiv for våre kunder. De fleste av fondene har også slått sin referanseindeks solid. Våre norske aksjefond slo sin indeks med mellom 3,6 og 5,8 prosent etter kostnader. Dette gjaldt også Horisont-fondene som alle slo indeks med mellom 2,9 og 4,2 prosent, inkludert Horisont Rente. Våre norske obligasjonsfond leverte også sterkt, og slo sine indekser med over 5 prosent.
 
Strategien bak suksessen
Danske Invest sine fond har i snitt slått sin referanseindeks siste ett, tre og fem år. Det er en ganske unik prestasjon om vi sammenligner med hva europeiske og norske fond i snitt har levert. Det er dog store individuelle forskjeller fra forvalter til forvalter.
 
Nettopp på grunn av de store individuelle forskjellen på hva forvaltere klarer å levere, søker Danske Invest de beste forvalterne i verden. Det forklarer administrerende direktør i Danske Capital.

Samarbeid med de beste
”I Danske Invest endret vi vår strategi for noen år siden. Vi kom fem til at dersom vi skulle kunne tilby de beste produktene til våre kunder kunne vi ikke forvalte alt selv. Derfor benytter våre Danske Invest fond forvaltere med lokal tilstedeværelse i markeder der andre har bedre forutsetninger enn oss selv” sier Morten Rasten.

Få investeringsnyheter på e-post

Danske Invests nyhetsabonnement er en gratis e-posttjeneste, hvor du får daglig e-post med kurser og avkastning.

Du på- og avmelder deg ved å skrive inn din e-post adresse.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.