DelClose

Ny porteføljeforvalter for Danske Invest China

Christina Chung fra Hongkong skal finne de mest attraktive kinesiske selskapene

Kinas 1,4 milliarder innbyggerne snakker hovedsakelig mandarin, og det samme gjør Christina Chung fra Allianz i Hongkong, som 17. oktober vil få ansvaret for Danske Invest China. Når man skal finne de kinesiske selskapene som har høyest avkastningspotensial, er det nemlig viktig å være på nært hold og ha god lokalkunnskap. 

"Christina Chung har hatt ansvaret for Allianz’ kinesiske aksjeteam siden 2005, og hun har både en dyp kunnskap om kinesisk økonomi og en svært god kjennskap til alle selskapene i porteføljen", sier Malene Bason, som er ansvarlig for å håndplukke de beste porteføljeforvalterne til Danske Invest-fondene.

Håndplukker selskaper
Når Christina Chung skal sette sammen en portefølje, håndplukker hun enkeltselskaper, og det betyr også at en stor del av fondets avkastning vil komme fra selve aksjeutvelgelsen. I dette arbeidet er alle på teamet også veldig oppmerksomme på hvor mye risiko de tar på vegne av investorene.

"Christina Chung og teamet hennes er veldig fokuserte på risiko, og dette er – ikke minst i et land som Kina – en viktig del av aksjeutvelgelsen. Teamet består av analytikere med fokus på både makro-, sektor- og selskapsnivå, og alle som én snakker mandarin. Det er en viktig kompetanse når man skal møte kinesiske bedriftsledere og både vurdere avkastningspotensial og risiko", sier Malene Bason.

Betydningen av den nye økonomien
Filosofien bak teamets investeringsbeslutninger er enkel. De investerer langsiktig, og de er blant annet på utkikk etter selskaper som har vært gjennom en vanskelig periode, og der det er et stort «turnaround»-potensial.

"Med Christina Chung ved roret, vil fondet bli svært spisset, og hun vil redusere dagens 67 selskaper til 37. Alle er valgt basert på langsiktig potensial. I tillegg er teamet veldig bevisst på den nye økonomien i Kina, ettersom landet er i ferd med å omstille seg fra en økonomi med utgangspunkt i eksport og investeringer til en økonomisk vekst som er basert på forbruk og service. Dette baner vei for nye investeringsmuligheter", forteller Malene Bason. 


Les også: Kunsten å håndplukke de beste forvalterne

Få daglig e-post med kurser og avkastning

Danske Invests abonnement er en gratis e-posttjeneste, hvor du får daglig e-post med kurser og avkastning.

Du på- og avmelder deg ved å skrive inn din e-post adresse.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.