DelClose

Nå kan du investere i en bærekraftig framtid

Det nye aksjefondet Danske Invest Global Sustainable Future investerer i selskaper som leder an i den globale omstillingen til økt bærekraft – et område med stort vekstpotensial og interessante investeringsmuligheter.

Bærekraftig omstilling er en global trend med et stort økonomisk vekstpotensial de kommende tiårene, samt et attraktivt avkastningspotensial hvis man klarer å investere i de rette aksjene. Det er målet for det nye globale aksjefondet Danske Invest Global Sustainable Future.
 
Fondet fokuserer på de selskapene som er best posisjonert til å håndtere de globale utfordringene innenfor bærekraft – som f.eks. klimaendringer, overforbruk av planetens ressurser og vannmangel.
 
«Bærekraft er et fokusområde for Danske Invest, og vi har derfor sett fram til å lansere Global Sustainable Future. Det nye fondet er et viktig skritt i arbeidet vårt med å utvikle relevante og etterspurte investeringsprodukter som har et sterkt fokus på bærekraft, og med Global Sustainable Future får vi en unik posisjon i markedet innenfor bærekraftige aksjer», sier Robert Mikkelstrup, adm. dir. i Danske Invest.

Det nye aksjefondet Global Sustainable Future erstatter de to aksjefondene Global StockPicking og Global Plus. Dette betyr at kundene i de to fondene nå er investorer i Global Sustainable Future-fondet.
 

Fondets tre hovedfokus

Danske Invest Global Sustainable Future investerer løpende i 30-40 selskaper som støtter en positiv utvikling innenfor ett eller flere av følgende tre hovedtemaer:

 
KLIMASTABILITET med fokus på blant annet å investere i selskaper som leder an i den grønne omstillingen og leverer løsninger med tanke på å oppnå målet om CO2-nøytralitet innen 2050.
 
NATURKAPITAL
med fokus på blant annet å håndtere den globale vannkrisen og det globale overforbruket av ressurser.
 
SOSIAL KAPITAL
med fokus på å skape sunnere og bedre liv via omstillingen til blant annet en inkluderende økonomi, der alle får ta del i den økonomisk veksten, samt et mer bærekraftig helsevesen.
 
Fondets mål er å levere en årlig meravkastning i forhold til den globale aksjeindeksen MSCI World, men du risikerer også å få en lavere avkastning enn aksjemarkedet generelt. Det avhenger av evnen porteføljeforvalterne har til å velge de rette aksjene. En investering i Danske Invest Global Sustainable Future kan f.eks. utgjøre en andel av de globale aksjene i en portefølje av investeringer.

Les mer om fondets investeringer og risiko her.
 

Få daglig e-post med kurser og avkastning

Danske Invests abonnement er en gratis e-posttjeneste, hvor du får daglig e-post med kurser og avkastning.

Du påmelder deg ved å skrive inn din e-post adresse.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.