• 1/1

    03.05.2024

    Suspensions of some DK domiciled funds

    Due to bank holidays in the underlying markets, some DK domiciled classes will be closed for trading today 03 05 2024 and on 06 05 2024.. 

    Les mer
DelClose

Nå kan du investere i en bærekraftig framtid

Det nye aksjefondet Danske Invest Global Sustainable Future investerer i selskaper som leder an i den globale omstillingen til økt bærekraft – et område med stort vekstpotensial og interessante investeringsmuligheter.

Bærekraftig omstilling er en global trend med et stort økonomisk vekstpotensial de kommende tiårene, samt et attraktivt avkastningspotensial hvis man klarer å investere i de rette aksjene. Det er målet for det nye globale aksjefondet Danske Invest Global Sustainable Future.
 
Fondet fokuserer på de selskapene som er best posisjonert til å håndtere de globale utfordringene innenfor bærekraft – som f.eks. klimaendringer, overforbruk av planetens ressurser og vannmangel.
 
«Bærekraft er et fokusområde for Danske Invest, og vi har derfor sett fram til å lansere Global Sustainable Future. Det nye fondet er et viktig skritt i arbeidet vårt med å utvikle relevante og etterspurte investeringsprodukter som har et sterkt fokus på bærekraft, og med Global Sustainable Future får vi en unik posisjon i markedet innenfor bærekraftige aksjer», sier Robert Mikkelstrup, adm. dir. i Danske Invest.

Det nye aksjefondet Global Sustainable Future erstatter de to aksjefondene Global StockPicking og Global Plus. Dette betyr at kundene i de to fondene nå er investorer i Global Sustainable Future-fondet.
 

Fondets tre hovedfokus

Danske Invest Global Sustainable Future investerer løpende i 30-40 selskaper som støtter en positiv utvikling innenfor ett eller flere av følgende tre hovedtemaer:

 
KLIMASTABILITET med fokus på blant annet å investere i selskaper som leder an i den grønne omstillingen og leverer løsninger med tanke på å oppnå målet om CO2-nøytralitet innen 2050.
 
NATURKAPITAL
med fokus på blant annet å håndtere den globale vannkrisen og det globale overforbruket av ressurser.
 
SOSIAL KAPITAL
med fokus på å skape sunnere og bedre liv via omstillingen til blant annet en inkluderende økonomi, der alle får ta del i den økonomisk veksten, samt et mer bærekraftig helsevesen.
 
Fondets mål er å levere en årlig meravkastning i forhold til den globale aksjeindeksen MSCI World, men du risikerer også å få en lavere avkastning enn aksjemarkedet generelt. Det avhenger av evnen porteføljeforvalterne har til å velge de rette aksjene. En investering i Danske Invest Global Sustainable Future kan f.eks. utgjøre en andel av de globale aksjene i en portefølje av investeringer.

Les mer om fondets investeringer og risiko her.
 

Få daglig e-post med kurser og avkastning

Danske Invests abonnement er en gratis e-posttjeneste, hvor du får daglig e-post med kurser og avkastning.

Du påmelder deg ved å skrive inn din e-post adresse.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.