Del

Invester i håndplukkede tyske selskaper

Danske Invest Tyskland har gjennom snart ti år hatt suksess med sitt tydelige fokus på små og mellomstore bedrifter. Nå lanseres fondet på det norske markedet.

Danske Invest lanserer nå tysklandsfondet på det norske markedet. Danske Invest Germany spesialiserer seg på å velge solide tyske selskaper – gjerne små og mellomstore – og har siden oppstarten i 2006 oppnådd resultater som hører til blant de beste innenfor tyske aksjer.

«Det er flere grunner til at vi liker tyske aksjer. Tyskland er preget av mange markedsledende selskaper innenfor både teknologi og industri. Det har blitt gjennomført politiske reformer som har skapt et sterkt arbeidsmarked. Mange tyske bedrifter står stødig og klarer seg bra på eksportmarkedene,» sier porteføljeforvalter Ivan Larsen, som har vært ansvarlig for fondet siden oppstarten.

I gjennomsnitt har fondet oppnådd en årlig avkastning på 10 prosent. Historisk avkastning er ingen pålitelig indikator for fremtidig avkastning. Danske Invest Tyskland har i flere år blitt kåret til en av de beste tysklandsfondene i verden av britiske Citywire, som spesialiserer seg på nettopp å følge verdipapirfond. Fondet har dessuten i en lengre periode fått de maksimale fem stjernene fra analyseselskapet Morningstar.

«Vi investerer bredt i Tyskland. Men vi har alltid hatt et klart fokus på små og mellomstore bedrifter, fordi det er der vi kan utgjøre en forskjell og finne investeringer som er mer interessante enn de 30 aksjene i den tyske DAX-indeksen,» sier Ivan Larsen.

Verdens mest globale land
Tyskland er preget av forbrukerrelaterte selskaper, blant annet på grunn av den store tyske bilindustrien med både bilprodusenter og underleverandører. Samtidig er eksporten et solid tema når det gjelder Tyskland.

«Tyskland er verdens mest globaliserte land, fordi de tyske selskapene er langt mer eksponert mot resten av verden enn for eksempel i USA, som i mye større grad retter seg mot det innenlandske markedet,» sier Christian Rasmussen, som i 2011 begynte som forvalter i fondet.

Og nettopp på grunn av eksporten er Tyskland et land som i stor grad nyter godt av en lavere oljepris og en svekket euro, nettopp fordi selskapene er så eksportdrevne.

«Gjennom fondet investerer man ikke utelukkende i Tyskland. Man får også en eksponering mot den globale økonomien via noen svært solide selskaper som opererer på det globale markedet,» sier Christian Rasmussen.

Går for kvalitet
Når de to porteføljeforvalterne skal finne nye investeringer, leter de etter kvalitetsselskaper med en sterk markedsposisjon. Og gjerne selskaper som har råd til å reinvestere inntjeningen i nye vekstmuligheter.

«Utgangspunktet er et sterkt, solid selskap med en god markedsposisjon. Det vi deretter ser etter er en endring som enten skjer i selskapet eller noe eksternt som vil gi selskapet en fordel,» sier Christian Rasmussen.
 

Få investeringsnyheter på e-post

Danske Invests nyhetsabonnement er en gratis e-posttjeneste, hvor du får daglig e-post med kurser og avkastning.

Du på- og avmelder deg ved å skrive inn din e-post adresse.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.