DelClose

Her ser vi muligheter og risikoer for investorer i 3. kvartal

Vi befinner oss i et Gullhår-scenario, noe som tegner godt sett med investorøyne. Det mener Danske Banks sjefstrateg Tine Choi i sitt nye Quarterly View.

Verdensøkonomien befinner seg for øyeblikket i det best mulige investeringsscenarioet – nemlig Gullhår-scenariet med lav inflasjon og en fornuftig, stabil vekst.
 
”Både aksjer og obligasjoner trives i Gullhår-scenariet, men med det svært lave rentenivået finner vi aksjer mer attraktive enn obligasjoner. Vi har derfor en overvekt i aksjer med fokus på europeiske aksjer som vi finner mest interessante i øyeblikket,” forteller Danske Banks sjefstrateg Tine Choi i sitt nye Quarterly View hvor hun vurderer muligheter og risikoer på finansmarkedene ved inngangen til 3. kvartal.
 
Forventer 5-8 prosent i avkastning fra aksjer
Til tross for Gullhår-scenariet forventer Tine Choi ikke kursstigninger i samme tempo som i fjor, for akselerasjonen i den globale veksten har nådd toppen.
 
”Den mer moderate økonomiske veksten peker mot en mer behersket vekst i virksomhetenes inntjening, noe som begrenser stigningspotensialet for aksjene, og derfor har vi for nylig redusert vår overvekt i aksjer fra markant til moderat overvekt,” sier hun.
 
Der globale aksjer de siste 12 månedene har steget omkring 20 prosent forventer Tine Choi en avkastning på 5-8 prosent de kommende 12 månedene.
 
”Det er likevel stadig et fornuftig avkastningspotensial sammenlignet med de lave rentene på obligasjoner, og så lenge Gullhår hersker kan det som investor være dyrt å stille seg på sidelinjen,” sier hun.
 
Vær forberedt når Gullhår stikker
Utfordringen er likevel, påpeker Tine Choi, at vi ikke vet når Gullhår blir borte. Det er ekstremt vanskelig å forutsi vendingene i de økonomiske konjunkturene. Som investor må du derfor ha orden på risikoen du utsetter deg for, slik at du unngår ubehagelige overraskelser når Gullhår-scenariet er over, og begeistringen i aksjemarkedene avtar.
 
”Hvis du ikke løpende har tilpasset investeringene dine, betyr de siste årenes gode aksjeavkastning at andelen aksjer i porteføljen din er steget, mens andelen obligasjoner er skrumpet. Dermed vil din samlede risiko ha steget, i og med at obligasjonene typisk utgjør det stabiliserende elementet i porteføljen,” sier Tine Choi og fortsetter:
 
”Det medfører at en periode med kursfall på aksjemarkedet potensielt vil ramme deg mer negativt enn du forventer hvis du ikke tilpasser porteføljen din.”
 
Les det nye Quarterly View her.
 
Les om

  • Gullhår: Vi er i et sweet spot for investorer
  • Derfor får aksjene mindre medvind framover
  • Sentralbanker fanget i dilemma
  • Kineserne kommer til å punktere kredittboblen lydløst
  • Aksjer trosser Trumps luftslott

Få daglig e-post med kurser og avkastning

Danske Invests abonnement er en gratis e-posttjeneste, hvor du får daglig e-post med kurser og avkastning.

Du påmelder deg ved å skrive inn din e-post adresse.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.