Behandling av personopplysninger
og informasjonskapsler (cookies)

Behandling av personopplysninger og bruk av informasjonskapsler på Danske Bank-konsernets nettsider og i Danske Bank Gruppens elektroniske selvbetjeningsløsninger
 

Slik behandler vi opplysningene dine når du bruker Danske Bank-konsernets nettsider og digitale løsninger.
 

Hvis du ber om å bli kontaktet, sender oss en e-post eller ber om å få tilsendt en brosjyre eller lignende via våre nettsider, oppgir du navn og adresse, e-postadresse, telefonnummer og andre opplysninger, inklusive fødselsnummer. Vi bruker disse opplysningene til å behandle og svare på forespørselen din. Vi lagrer ikke opplysningene i informasjonskapsler.

Informasjonskapsler
Informasjonskapsler er passive filer som lagres på datamaskinen eller annet IT-utstyr. De gjør det mulig for oss å gjenkjenne datamaskinen din og få informasjon om sidene du har besøkt og funksjoner som er tilgjengelige fra datamaskinen/enheten. Informasjonskapsler inneholder ikke informasjon om for eksempel hvem du er eller hvor du bor. Informasjonskapsler kan ikke spre virus eller andre skadelige programmer.

Formål
Vi bruker informasjonskapsler i forbindelse med våre vanlige aktiviteter og de ulike løsningene vi tilbyr. Vi bruker også informasjonskapsler til å samle inn statistikk som blant annet kan brukes til å forbedre våre nettsider og skreddersy opplevelsen etter dine behov. Vi bruker også noen informasjonskapsler i vår markedsføring.

Informasjonskapsler kan ikke brukes til å identifisere deg som person, men vi kan bruke informasjonen om nettstedene som du har besøkt med datamaskinen sammen med de andre opplysningene som oppbevares om deg. Vi bruker naturligvis bare opplysningene i samsvar med gjeldende lovgivning.

Når du logger på våre selvbetjeningsløsninger, som Danske Banks nettbank, lagrer vi informasjon om hvor og når du besøkte våre nettsteder. Vi bruker denne informasjonen til å gjøre våre rådgivningstjenester og vår markedsføring til deg så relevant som mulig. Vi lagrer kun informasjonen hvis du også har samtykket i bruk av informasjonskapsler. Vær imidlertid oppmerksom på at økt-, funksjonalitets- og driftsinformasjonskapsler alltid lagres, siden du ellers ikke ville kunne bruke våre selvbetjeningsløsninger.

Du kan lese mer om de forskjellige informasjonskapslene vi bruker i delen «Vi bruker ulike informasjonskapsler».

Samtykke til bruk av informasjonskapsler, tilbakekalle samtykke og avslå bruk av informasjonskapsler
Første gang du besøker et av våre nettsteder eller applikasjoner, vises det en melding om bruken av informasjonskapsler. Du samtykker i bruken av informasjonskapsler ved å klikke «OK» eller «Ja takk» (Godta informasjonskapsler). Hvis du ikke klikker på «OK» eller klikker «Nei takk» (Avslå bruk av informasjonskapsler), blir det ikke gitt samtykke, og det blir ikke lagret noen informasjonskapsler, bortsett fra de som er nødvendige for at nettsidene våre skal fungere.

Vi lagrer imidlertid en informasjonskapsel for å huske valget ditt, og ved ditt neste besøk på nettstedet vil det ikke bli brukt andre informasjonskapsler hvis du ikke har valgt «OK» eller hvis du har valgt «Nei takk».

Hvis du ønsker å tilbakekalle samtykket eller helt unngå informasjonskapsler, må du deaktivere informasjonskapsler i nettleseren din. Du bør imidlertid være oppmerksom på at deaktivering av informasjonskapsler betyr at du ikke kan logge deg på selvbetjeningsløsninger eller bruke andre funksjoner som krever at den aktuelle nettsiden kan huske valgene dine.

Vi bruker ulike informasjonskapsler

Beskrivelse av de ulike typene informasjonskapsler vi bruker:

1. Type
Øktinformasjonskapsler: Disse informasjonskapslene eksisterer fra det øyeblikket du åpner nettleseren din og til du lukker den igjen. Når du lukker nettleseren, slettes disse informasjonskapslene automatisk. Faste informasjonskapsler: Disse informasjonskapslene har en forhåndsdefinert levetid og blir værende i nettleseren til de utløper eller til du sletter dem.

2. Omfang
Globale informasjonskapsler: En global informasjonskapsel er en informasjonskapsel som kan plasseres på en hvilken som helst side på våre nettsteder.

Lokale informasjonskapsler: En lokal informasjonskapsel er en informasjonskapsel som bare kan plasseres på visse sider.

3. Førsteparts- eller tredjeparts-informasjonskapsler
Førsteparts-informasjonskapsler: Dette er våre egne informasjonskapsler.
Tredjeparts-informasjonskapsler: Dette er informasjonskapsler som er plassert av tredjeparter etter avtale med oss.

4. Formål
Statistikk: Adobe Analytics og Celebrus: Danske Bank-konsernet bruker Adobe Analytics og Celebrus, som er verktøy som kan brukes til blant annet statistiske analyser og profilering.

Les Adobe Analytics personvernerklæring.
Les Celebrus' personvernerklæring

Brukerundersøkelse – Qualtrics (QST – tredjeparts-informasjonskapsel): Danske Bank-konsernet bruker brukerundersøkelsesverktøyene Research Suite og Site Intercept fra Qualtrics. Les Qualtrics' personvernerklæring.

Markedsføring (tredjeparts-informasjonskapsler): Vi bruker disse informasjonskapslene til å spore bruk over flere nettsider og nettsteder. Disse informasjonskapslene kan brukes til å opprette besøksprofiler som viser søkene som er utført eller sidene som er besøkt. Vi deler kun anonyme data med tredjeparter, med mindre noe annet er uttrykkelig godkjent av deg.

Innholdsforbedring: Vi bruker disse informasjonskapslene for å kunne vise innhold som er mest relevant for våre besøkende.

Chat og hjelp (MV9VSWQx og RUc4MTU3MjcxMl9TSWQx – tredjeparts-informasjonskapsler): Disse informasjonskapslene plasseres for å aktivere chatter med besøkende og for å tilby relevant hjelp i forbindelse med de besøkte sidene.

Videostatistikk – Adobe Analytics (demdex – tredjeparts-informasjonskapsel): Vi bruker Adobe Analytics, som er et verktøy til å utføre statistiske analyser. Les Adobe Analytics' personvernerklæring.

Nettovervåking: Vi bruker disse informasjonskapslene for å sikre at våre IT-tjenester holder høy kvalitet.

E-magazine (ARPT_STATS – tredjeparts-informasjonskapsel): Vi bruker ZMAGS til å vise interaktive PDF-er. Les Zmags’ erklæring om informasjonskapsler.

Facebook, Twitter, LinkedIn (tredjeparts-informasjonskapsler)
På noen av våre nettsider kan du lenke til / bruke Like-knappen på Facebook, Twitter og LinkedIn. Vær oppmerksom på at hvis du gjør det, vil Facebook, Twitter og LinkedIn motta tekniske data om nettleseren din, IP-adressen og sidene du besøker.

Danske Bank-konsernet bruker Facebooks re-targeting/pixel, blant annet for å utføre statistiske analyser og profilering.

Når du bruker disse tjenestene, gjelder deres informasjonskapsler. Du kan lese mer om disse informasjonskapslene her:

https://www.facebook.com/about/privacy/
https://twitter.com/privacy
https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

5. Klassifisering
Kat. 1 – funksjonelt: Disse informasjonskapslene er såkalte funksjonelle informasjonskapsler som sikrer at en gitt funksjon eller et gitt nettsted kan fungere helt eller delvis. De brukes for eksempel i forbindelse med chat og hjelp, samt til våre spørreskjemaer.

Kat. 2 – drift: Disse informasjonskapslene er såkalte driftsinformasjonskapsler, som er lagt igjen for å sikre driften av våre systemer. De brukes for eksempel til å gjøre et nettsted mer relevant for brukeren, basert på statistikk og innholdsforbedring.

Disse informasjonskapslene omfattes ikke av ditt samtykke til informasjonskapsler, men vil bli lagret uansett om du har avslått bruk av informasjonskapsler, fordi de er nødvendige for at nettstedet skal fungere.

Sletting av informasjonskapsler
Vi kan ikke selv slette informasjonskapsler når de er plassert i nettleseren din.

Men alle nettlesere lar deg slette informasjonskapsler enkeltvis, eller alle på én gang.

Fremgangsmåten for å slette informasjonskapsler avhenger av nettleseren du bruker, men du kan alltid finne hjelp om hvordan du sletter informasjonskapsler i nettleseren din. Husk å slette informasjonskapsler i alle nettlesere hvis du bruker mer enn én nettleser.

 

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.