DelClose

Danske Invest Norge Vekst kåret til beste norske aksjefond

Fondet stikker av med seieren i Morningstar sin rangering av beste aksjefond i Norge på vegne av Dine Penger.

"DI Norge Vekst er et viktig spydspiss-produkt for oss. Det tar høy risiko, og har blitt belønnet med gode resultater for dette", sier Haavard Bruland, Head of Institutional Clients i Danske Invest. 

Lars Erik Moen, som har forvaltet suksessfondet siden 2003, forteller hvordan han og teamet jobber for å plukke ut det som kan bli morgendagens vinneraksjer.

God dynamikk

"Vi har møtt veldig mange selskaper, analysert, og funnet selskaper vi mener har gode muligheter til å lykkes. For noen er suksessen allerede priset inn i aksjekursen, mens vi har investert i selskaper vi mener har vært undervurdert", sier Moen og legger til:

"Vi har jobbet etter samme forvaltningsprinsipper siden 2003. Etter dette har vi tilført teamet kompetanse ved å ansette analytikere med sterke kvantitative egenskaper. Sammen har vi videreforedlet måten vi jobber på. Vi har også klart å "holde trykket" i jakten etter nye muligheter. Selv om fondet tar høy risiko og søker etter morgendagens vinnere, vil vi også investere deler av kapitalen i mer kjente og større selskaper. Det skaper en god dynamikk i porteføljen", sier Moen. 

Les mer om saken og kåringen på Dine Penger

"I den senere tid har vi investert i flere teknologiselskaper som bidrar til omstillingen til en bærekraftig fremtid",sier Moen.
 

Omstillingsevne og bærekraft blir stadig viktigere

Ifølge Moen blir forvalterteamet funnet vinnere blant teknologiselskaper, energiselskaper, finansselskaper og farmasiselskaper. 

"I den senere tid har vi investert i flere teknologiselskaper som bidrar til transformasjonen til en bærekraftig fremtid. Oppgaven er inspirerende og vi i teamet gleder oss til å stå på hver eneste dag", sier Moen.
 

Stor interesse

Fondet har fått stor interesse blant både private og institusjonelle kunder og opplevd betydelig kapitalinngang den senere tid. Fondet har et betydelig innslag av mindre og mellomstore bedrifter i porteføljen. Dette betyr også at en del av aksjene er mindre likvide og omsettelige. 

Få daglig e-post med kurser og avkastning

Danske Invests abonnement er en gratis e-posttjeneste, hvor du får daglig e-post med kurser og avkastning.

Du påmelder deg ved å skrive inn din e-post adresse.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.