Del

Stort vekstpotensial på området datasikkerhet

Investeringene i datasikkerhet vokser eksplosivt, noe som lokker de største teknologiselskapene inn på det lukrative markedet.

Det skjer rundt 400 hackerangrep hvert eneste minutt, døgnet rundt, året rundt. Dette anslår storbanken Bank of America Merrill Lynch, BofAML, som overvåker markedsutviklingen innenfor datasikkerhet Her er et par interessante konklusjoner for investorer: Selskaper som leverer løsninger for databeskyttelse kjempet om rundt 75 milliarder dollar i 2015, og denne summen forventer BofAML at vil vokse til 170 milliarder innen utgangen av 2020. Dette tilsvarer en samlet vekst på 127 prosent.

Den viktigste drivkraften bak denne lukrative markedsveksten er at globale selskaper investerer mer og mer i datasikkerhet. Revisjonsfirmaet PricewaterhouseCoopers har skrevet rapporten The Global State of Information Security Survey 2016 på bakgrunn av svar fra mer enn 10 000 direktører rundt omkring i verden. Resultatene fra rapporten viser at 24 % av selskapene som ble spurt hadde økt sine «digitale forsvarsbudsjetter» i 2015 sammenlignet med året før. I tillegg opplevde 56 % flere selskaper alvorlige sikkerhetsbrudd, men ifølge BofAML er dette bare toppen av isfjellet. Storbanken anslår at opp til 70 % av alle cyberangrep manøvrerer seg rundt både brannmur og antivirus, som de anslår koster selskapene opp til 565 milliarder dollar årlig.

«Vi ser på nettverkssikkerhet som et langsiktig og attraktivt vekstområde, fordi stadig mer avanserte cyberangrep får selskapene til å investere mer penger i sikkerhetsteknologi. Vi mener at denne tendensen vil fortsette i mange år framover og at de selskapene som fortsetter med å forbedre sikkerhetsteknologien sin til slutt vil få en gevinst av det,» sier Lars Skovgaard Andersen, investeringsstrateg Danske Invest.

Multinasjonale selskaper kan presse prisen
Det digitale sikkerhetsmarkedet har hittil vært dominert av selskaper der utvikling av digitalt sikkerhetsutstyr var det primære og ofte eneste fokuset. Nå snur tendensen, og flere av de største teknologiselskapene sender signaler om at de ønsker å gjøre sin inntreden på det voksende markedet.

På Mobile World Congress signaliserte teknologigiganten Cisco Systems at selskapet øker investeringene sine innenfor nettverkssikkerhet. Når et multinasjonalt selskap som allerede har tilgang til en enorm kundebase gjør sitt inntog på et nisjemarked, kan det få store konsekvenser for de mindre bedriftene. Det er Stratasys, som spesialiserer seg på 3D-skrivere, er lærebokeksempel på.

«Aksjekursen til Stratasys fikk seg en alvorlig knekk da Hewlett Packard kunngjorde at de ville investere tungt i utvikling av 3D-skrivere, siden Hewlett Packard allerede satt med en stor kundebase. Den samme tendensen ser vi nå på området datasikkerhet, og de store selskapene har alltid den fordelen at de allerede har en rekke kunder,» sier Lars Skovgaard Andersen.

«Som alltid gjelder det å vurdere et selskap etter verdi, men også å sammenligne med konkurrenter innenfor sektoren. Vi ser ofte at mindre selskaper får lov til å ha et mindre segment for seg selv, helt til større aktører begynner å bevege seg inn på markedet. Når denne bevegelsen begynner, kan de store selskapene presse inntjeningen hos de mindre,» legger han til.

Omtale av selskaper i artikkelen utgjør ikke en investeringsanbefaling fra Danske Invest. Snakk alltid med en rådgiver før du foretar en investering.
 

Få investeringsnyheter på e-post

Danske Invests nyhetsabonnement er en gratis e-posttjeneste, hvor du får daglig e-post med kurser og avkastning.

Du på- og avmelder deg ved å skrive inn din e-post adresse.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.