Del

Morningstar: Danske Invest best på aksjer

Danske Invest vant i dag tittelen som Danmarks beste aksjeforvalter for 7. år på rad under Morningstar Fund Awards i Danmark. Prisen beviser enda en gang at Danske Invest har en solid og suksessfull investeringsstrategi.

Det uavhengige analyseinstituttet Morningstar har nettopp for 7. år på rad kåret Danske Invest som den beste danske fondsforvalter til å investere i aksjer, målt etter risikojustert avkastning til investorene. I kategorien best på obligasjoner var Danske Invest blant feltets tre finalister.

”Vi er ekstremt glade for å vinne prisen som bestpå aksjer for 7. år på rad. Det viser at vi har valgt den riktige strategien, nemlig at vi kun bruker de porteføljeforvalterne som er best til å håndplukke aksjer,” sier Robert Bruun Mikkelstrup som er produktsjef i Danske Invest.

Samme strategi i resten av Norden
Det er mer enn ti år siden at Danske Invest innledet en ny investeringsstrategi med en kombinasjon av både interne og eksterne porteføljeforvaltere. Her bidrar de eksterne, utenlandske porteføljeforvalterne med lokalkunnskap til virksomheter utenfor Danske Invests hjemmemarked i Europa og Skandinavia.

Nettopp de lokale kapitalforvalternes kjennskap til de virksomhetene de investerer i er avgjørende for at Danske Invest år etter år blir kåret til Danmarks beste på aksjer.

”Det er viktig at våre porteføljeforvalterehar lokal tilstedeværelse og kjenner virksomhetenes forretningsmodeller. Det er bare når de kjenner bakgrunnen for virksomhetenes inntjening at porteføljeforvalternekan utfordre ledelsen og forstå i dybden hva de kjøper eg inn i,” sier Robert Bruun Mikkelstrup.

Prisvinnende samarbeid
Foruten tittelen som Danmarks beste på  aksjer vant Danske Invest i to av de ti kategoriene for enkeltfond –  Nye Markeder Obligationer og  Global Emerging Markets

Førstnevnte blir forvaltet i Danske Invest av porteføljeforvalterBent Elvin Lystbæk og hans team, mens skotske Aberdeen Asset Management forvalter Global Emerging Markets som er et aksjefond  som investerer i fremvoksende økonomier.

”Vi har et fantastisk samarbeid med Aberdeen, og at fondet vinner en Morningstar-Award viser at Danske Invest har nytte av sin ekspertise i fremvoksende økonomier,” sier Robert Bruun Mikkelstrup.

Få investeringsnyheter på e-post

Danske Invests nyhetsabonnement er en gratis e-posttjeneste, hvor du får daglig e-post med kurser og avkastning.

Du på- og avmelder deg ved å skrive inn din e-post adresse.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.