Del

Mer ro i markedet – men usikkerhet i horisonten

INVESTOR BRIEF: Vi har for øyeblikket en overvekt i aksjer, men forventer å redusere risikoen senere i år.

Med økende amerikansk vekst, relativt stabil kinesisk vekst og god europeisk vekst, forventer sjefanalytiker Bo Bejstrup Christensen at globale aksjer vil gjøre det bra i andre kvartal.

Dette forteller han i det nye Investor Brief fra Danske Invest, der han gir sin vurdering av utviklingen i økonomien og i finansmarkedene for det kommende kvartalet.

«Vi mener også at markedet spesielt for europeiske selskapsobligasjoner ser attraktivt ut. Vårt positive syn på andre kvartal bør blant annet sees i lys av at ESB fortsatt fører en ekstremt ekspansiv pengepolitikk med utsikt til lave renter enda en stund framover, samt at kommende renteøkninger fra den amerikanske sentralbanken vil foregå i et moderat tempo», sier Bo Bejstrup Christensen.

Men i tredje og fjerde kvartal ser vi en rekke urovekkende faktorer. I Europa har vi ved utgangen av andre kvartal Storbritannias Brexit-valg den 23. juni, og vi har fortsatt en flyktningkrise. Samtidig er det bekymringer rundt hvor lenge den økonomiske stimulansen i Kina kan vedvare, og i USA lurer et presidentvalg og renteøkninger.

Les hele det nye Investor Brief her.

Få investeringsnyheter på e-post

Danske Invests nyhetsabonnement er en gratis e-posttjeneste, hvor du får daglig e-post med kurser og avkastning.

Du på- og avmelder deg ved å skrive inn din e-post adresse.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.