Del

Lundbeck har ett ess i ermet

Danske Invest besøkte en legemiddel spesialist i Wien for å få bekreftet troen på det nyeste legemiddelet fra farmasøytselskapet Lundbeck.

Lundbeck har allerede en sterk posisjon på markedet for antidepressive og nye fase tre-studier av en ny pille mot depresjoner gir håp om en enda sterkere posisjon. Studiene viser nemlig at pasientene blant annet ikke fikk mer kvalme av de nye pillene og at de oppfattet studiene som bedre enn de tidligere studiene.

For  å få bekreftet at det er riktig å investere i Lundbeck dro porteføljeforvalter i Danske Capital Claus Henrik Johansen til Østerrike for å snakke med en spesialist innenfor mental sykdommer ved et psykiatrisk sykehus i Wien.

Ekspertvurdering
”I vår dro jeg for å få en ekspertvurdering av hva som skal til for å kunne komme med et bedre alternativ til den eksisterende antidepressive medisinen. Hans svar var klart: Man skiller seg markant ut i sammenlignet med konkurrentene hvis man klarer å lage en antidepressiv pille, som ikke svekker sexlysten og samtidig gir pasientene en bedre oppfatning. Mye tyder på at Lundbeck kan løse disse to utfordringene i deres nye medisin,” forklarer Claus Henrik Johansen.

Etter positiv fase tre-forsøk forventes det nå at Lundbeck skal sende inn søknader i både Europa og USA i løpet av neste halvår. Dermed har det danske farmasøytselskapet tatt deres første skritt mot en avløser til Lexapro i USA og Cipralex i Europa. Patentet på Lexapro gikk ut i første kvartal av 2012 i USA, mens Cipralex, som selges i Europa og på de internasjonale markedene, er fortsatt en Blockbuster hos Lundbeck. Det betyr at den selger for over en milliard dollar i året. Claus Henrik Johansen anslår at den nye medisinen kan selge for 5-10 milliarder kroner. per år for Lundbeck, hvis den blir godkjent.

”Lundbeck må nå vurdere hva prisen skal være på den nye medisinen og hvordan den skal markedsføres. Det er oppgaven nå,” sier Claus Henrik Johansen.

Danske Invest har investert i Lundbeck i fondet Denmark Focus.

Få investeringsnyheter på e-post

Danske Invests nyhetsabonnement er en gratis e-posttjeneste, hvor du får daglig e-post med kurser og avkastning.

Du på- og avmelder deg ved å skrive inn din e-post adresse.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.