Del

Lavpriskjeder er populære i krisetider

Danske Invest Europa Fokus har i flere år fokusert på lavpriskjeder, som kan levere verdi til investorene. Kjedene viser nå i stor grad å klare seg godt også i krisetider.

Danske Invest Europa Fokus investerer per dags dato i fire lavpriskjeder; Fielmann, Inditex, DIA og Jeronimo Martins, som alle leverer gode produkter til fornuftige priser.

”Felles for kjedene er at de følger en strategi basert på et sterkt og velkjent konsept. Forretningsmodellene deres er solide og den økonomiske krisen i Europa gjør at kunder blir enda mer prisbevisste. Det er positivt for lavpriskjedene.” mener porteføljeforvalter for Danske Invest Europa Fokus, Henrik Husted Knudsen.

Tyskerne er prisbevisste
Fielmann er den største optikerkjeden i i Tyskland. De har 655 butikker og sitter med halvparten av brillesalget i Tyskland. Tyskerne betaler i gjennomsnitt 1.300 kr. for et par briller hos Fielmann, mens konkurrentene deres tar nesten tre ganger så mye.

”Fielmanns konkurrenter består generelt av små kjeder eller privateide butikker, som i gjennomsnitt selger 2 briller om dagen. Til sammenlikning selger Fielmann 35 briller om dagen i hver butikk og det er selvfølgelig god butikk,” understreker Henrik Husted Knudsen.

Lavpriskjeder ekspanderer til Brasil og Tyrkia
Polske Polisk Biedronka er den portugisiske dagligvarekjeden Jeronimo Martins viktigste lavpriskjede. Både Biedronka og den spanske lavpriskjeden DIA fokuserer på nærhet til kunden og en strømlinjet logistikk. Det gjør det mulig for dem å selge varene deres 5-8 prosent billigere enn andre dagligvarer.

”DIA har en sterk markedsposisjon i Spania og gitt den nåværende krisen, mener vi at DIA inntar den riktige posisjonen i markedet,” sier Henrik Husted Knudsen.

Pengene DIA tjener i Spania investerer de i Brasil og Tyrkia, hvor de åpner nye butikker. I dag bidrar de to landene kun litt til den totale inntekten fordi åpningen av nye butikker og etableringen av logistikk set-up koster mange penger. Når DIA har vokst seg større i Brasil og Tyrkia, mener Henrik Husted Knudsen at inntekten vil være betydelig større.

Så mye fyller lavpriskjedene i Danske Invest Europe Focus:
Inditex: 4,46 prosent
DIA (Distribuidora Internacional De Alimentacion SA): 3,38 prosent
Jeronimo Martins : 2,15 prosent
Fielmann : 1,87 prosent

Få investeringsnyheter på e-post

Danske Invests nyhetsabonnement er en gratis e-posttjeneste, hvor du får daglig e-post med kurser og avkastning.

Du på- og avmelder deg ved å skrive inn din e-post adresse.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.