Del

Japansk bilforsikringer har vært en god investering

Japanske aksjer har steget markant siden nyttår. John William Olsen velger de mest attraktive aksjene fra hele verden - og han har hatt japanske aksjer i porteføljen i mange år.

John William Olsen har ansvaret for Danske Invest Global Stockpicking og han har benyttet seg av den siste positive kursutvikling til å selge et par japanske aksjer, men også kjøpe inn mer.
 
”Før den positive kursutviklingen hadde vi fem japanske selskaper i porteføljen, men i forbindelse med vårens opptur har vi solgt to av selskapene fordi vi mente at potensialet ikke lenger motsvarte risikoen. Derimot har vi kjøpt flere aksjer i Tokyo Marine, et japansk forsikringsselskap, som vi har hatt i porteføljen siden 2011.”

Tokyo Marine er spesielt sterke innenfor bilforsikring og har i den forbindelse vært presset av den demografiske utviklingen i Japan. Jo eldre befolkningen blir, jo flere billister med høy bonus i forsikringsselskapet. I samspill med staten har Tokyo Marine nå fått lov til å øke prisene og det har forbedret resultatet. Dessuten har det kjøpt opp en del amerikanske forsikringsselskaper, som også har vist seg å være en god forretning.

John William Olsen er hvert år i Japan for å besøke de selskapene han allerede investerer i, samt sjekke ut nye selskaper. Ved hans siste besøk kunne han merke optimismen.

”Jeg var i Japan i februar og stemningen var helt klart mer positiv enn året før. Japanerne tror på at Abe kan reformere landet, men man må ikke underkjenne at det er en stor oppgave – og jeg er spent på å se om Japan er klar for strukturelle reformer. Det er fortsatt gode muligheter i det japanske markedet og vi jobber i øyeblikket på et par interessante potensielle investeringer”.

Japanske aksjer står i dag for omkring 7 prosent av porteføljen i Danske Invest Global Stockpicking.

Få investeringsnyheter på e-post

Danske Invests nyhetsabonnement er en gratis e-posttjeneste, hvor du får daglig e-post med kurser og avkastning.

Du på- og avmelder deg ved å skrive inn din e-post adresse.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.