Del

God mulighet i det japanske forsikringsmarkedet

I løpet av våren 2011 slo fondsforvalter for Danske Invest Global StockPicking John William Olsen til på en god mulighet i det japanske forsikringsmarkedet. Selskapet heter Tokyo Marine og de er meget store innen for bilforsikring.

Etter store kursfall kjøpte Olsen den japanske forsikringsaksjen til en historisk lav pris. Forsikringsselskapet Tokyo Marine er spesielt sterke innenfor bilforsikring så selve jordskjelvet hadde ikke så stor effekt på selskapets økonomi.  Likevel sendte katastrofen aksjekursen ned på et attraktivt nivå og da slo John William Olsen til.

”Det er en klassisk «value-investering» i et selskap med en sunn forretningsmodell, som pga. midlertidige forhold handler med en stor rabatt i forhold til sitt langsiktige potensial. Vi kjøpte den rett etter jordskjelvet fordi forsikringsselskaper som oftest straffes når en sånn katastrofe inntreffer, uavhengig av hvor stor betydning katastrofen har for selskapet, forteller John William Olsen.

Merket av den demografiske utviklingen
Tokyo Marine har dessuten merket den demografiske utviklingen i Japan. Jo eldre befolkningen blir, jo flere eldre bilister er det i forsikringsselskapet og de betaler ikke så høy premie som de unge. Derfor har selskapet bruk for å øke prisene. Noe som hittil har vært vanskelig for japanske selskaper å rettferdiggjøre og forklare fordi befolkningen har vært vant til fallende priser de siste årene.

”Selskapet har nå signalisert at de vil øke prisene fra neste år og det virker som de har fått de to andre dominerende forsikringsselskapene med på det. Felles prisstigningene vil gjøre det lettere å holde kundene fordi de andre selskapene også blir dyrere, forteller John William Olsen.

Få investeringsnyheter på e-post

Danske Invests nyhetsabonnement er en gratis e-posttjeneste, hvor du får daglig e-post med kurser og avkastning.

Du på- og avmelder deg ved å skrive inn din e-post adresse.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.