Del

Fortsatt stengt for handel i Afrika-fondet

Det er fortsatt ikke mulig å handle i Danske Invest Afrika.

Siden 27. mai 2016 har Afrika-fondet vært stengt for kjøp og innløsning, samt handel på Nasdaq OMX. Dette skyldes usikkerhet om kursfastsettelsen, forårsaket av problemer med den nigerianske valutaen Naira (NGN).

Den forventede devalueringen av NGN er gjennomført, samtidig som valutaens binding opp mot den amerikanske dollaren har blitt suspendert. Dette har ført til en nedgang i NGNs verdi mot amerikanske dollar på ca. 30 %.

Imidlertid kan ikke valutaen NGN omsettes fritt for øyeblikket. Dette betyr at hvis du ønsker å veksle fra NGN, må beløpet betales inn til den nigerianske sentralbanken, som først på et senere og ikke på forhånd kjent tidspunkt vil utbetale amerikanske dollar. Derfor er kursfastsettelsen av Afrika-fondet fortsatt usikker. Aktiva utstedt i nigerianske NGN utgjør etter devalueringen ca. 18 % av Afrika-fondet.

Dessuten har det i lengre tid vært problemer med å veksle egyptiske pund (EGP). Egypt er i ferd med å innføre et nytt vekslingsregime som er ment å skulle skape mer likviditet, men prosedyrene og når det trer i kraft er foreløpig ikke kjent. Det er forventet at dette bare vil gjelde for nye posisjoner i egyptiske verdipapirer. Aktiva utstedt i EGP utgjør ca. 16 % av Afrika-fondet.

Det kreves at situasjonen både for NGN og EGP er avklart før fondet gjenåpnes for kjøp og innløsning.
 

Få daglig e-post med kurser og avkastning

Danske Invests abonnement er en gratis e-posttjeneste, hvor du får daglig e-post med kurser og avkastning.

Du på- og avmelder deg ved å skrive inn din e-post adresse.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.