Del

ECB-melding godt nytt for europeiske selskaper

Den europeiske sentralbanken (ECB ) meldte i forrige uke at rentene fortsatt vil være rekordlave, og at de er klar til å bruke 1000 milliarder euro på obligasjonskjøp og likviditet til bankene.

ECB understreket i forrige uke at det er utsikt til rekordlave renter i Europa så langt øyet kan se. Samtidig gjorde sentralbanksjef Mario Draghi klart at ECB er innstilt på å bruke opp mot 1000 milliarder euro på å kjøpe obligasjoner og forsyne bankene med likviditet dersom det blir nødvendig. Ifølge sjefanalytiker i Danske Invest Bo Bejstrup Christensen er dette budskapet et godt tegn for europeiske selskaper.

«Utfallet av ECB-møtet bør styrke bedriftene i eurosonen og bidra til europeisk vekst. Så på den måten var det en positiv melding fra møtet. Det var et klart signal om en meget lempelig pengepolitikk i lang tid fremover og dermed også om at renten vil bli holdt på et ekstremt lavt nivå,» sier Bo Bejstrup Christensen.

Det hadde vært en viss uro i dagene frem til møtet der det gikk noen historier i media med kritikk av Mario Draghi og hans ledelse av ECB. Kritikerne hevdet at han i alt for høy grad kjørte sitt eget løp. Men både i pressemeldingen som ble sendt ut etter møtet, og på den etterfølgende pressekonferansen ble det slått fast at alle ledende ansatte i ECB støtter tidligere vedtak. Videre var det enighet om å sette i gang prosessen med å skape ytterligere lettelser dersom det skulle bli nødvendig.

«Det var overraskende at Mario Draghi selv valgte å understreke enigheten i ECB etter de kritiske historiene i media. Det viser hvor viktig det er for Draghi at det ikke er tvil om retningen,» forteller Bo Bejstrup Christensen.

ECBs meldinger kommer etter flere svake nøkkeltall i eurosonen pluss en inflasjonsrate som er urovekkende lav.
 
 

Få investeringsnyheter på e-post

Danske Invests nyhetsabonnement er en gratis e-posttjeneste, hvor du får daglig e-post med kurser og avkastning.

Du på- og avmelder deg ved å skrive inn din e-post adresse.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.