Del

Danske Invest vinner NM i aksjefond

Magasinet Dine Penger arrangerer for første gang NM i akjsefondselskaper. Danske Invest vant en ”ganske overlegen seier”.

Danske Invest kan kalle seg Norges beste. Danske Invest er nemlig blitt kåret som vinner i NM i aksjefondselskaper med tittelen som ”Beste Forvaltermiljø” i Norge. Ytterligere har Danske Invest vunnet prisen som ”Beste norske aksjefondsforvalter” samt ”Beste aksjefondsforvalter i Nye Markeder”.

Danske Invests seiere i både hovedkategorien samt de to andre kategoriene er ganske overbevisende med stor margin ned til nummer to. Dine Penger skriver således, at seieren som beste forvaltermiljø ble ganske overlegen med hele 0,19 DP-indekspoeng ned til neste forvalter på listen. Ifølge forvalter Håkon Persen Søderstrøm skyldes suksessen en klar strategi.

”Nøkkelen til de gode resultatene er en klar strategi med tilhørende plan og stabilitet i porteføljen. Vi er langsiktige og gjennomfører få endinger i porteføljen, noe som reduserer transaksjonskostnadene i fondene,” sier Håkon Persen Søderstrøm til Dine Penger. Han peker på selskapet Norwegian som er den største bidragsyteren til suksessen i år.

Måler avkastning og risiko
Bedømmelsene foregår på den måten at Dine Penger har slått sammen alle fondene som hver forvalter tilbyr og så har de målt deres avkastning og risiko. Hvor flink en forvalter er, vises i DP-indeksen. Kåringen måler altså ikke enkeltfond men hvor godt et helt forvaltermiljø er. Jo høyere DP-indeks desto bedre avkastning har aksjefondene prestert i forhold til risiko og sammenlignet med indeks. Tall over 1 er bra i DP-indeksen. Det er bare tre fondsmiljøer som har DP-tall over 1, og Danske Invest skiller seg ut som en soleklar vinner.

Utover førsteplassen i hovedkategorien vinner Danske Invest kampen om å bli beste norske aksjefondsforvalter og beste aksjefondsforvalter i nye markeder. I kategorien ”Nye Markeder” vant Danske Invest med fondet ”Danske Invest Global Emerging Markets”, og i den norske kategorien løp Danske Invest også med en komfortabel seier. Danske Invets har tre fond i klassen norske aksjefond, og det var spesielt aksjefondet Danske Invest Norge Vekst, som trakk opp den gjennomsnittlige DP-indeksen. Danske Invests to andre aksjefond gjorde det også bedre enn referanseindeksen, sier Dine Penger.

Få investeringsnyheter på e-post

Danske Invests nyhetsabonnement er en gratis e-posttjeneste, hvor du får daglig e-post med kurser og avkastning.

Du på- og avmelder deg ved å skrive inn din e-post adresse.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.